KM-LAG & TOWERLYN

Da er årets høydepunkt for Fauske sjakklubb vel gjennomført.

Ivar Moan under Towerlyn

Både KM for lag og Tower Lyn ble ledet av klubbens egen sjakkdommer Kurt-Arne Johnsen. Med så mange som 52 spillere på startstreken i Lynturneringen fikk ikke Kurt-Arne spille lynsjakk selv, men kunne delta på 1.laget til Klubben i langsjakk.  I lagsjakk deles det ut 4 poeng i hver kamp. hvis ett lag vinner på alle 4 bord blir det 4-0 seier. Blir det f.eks 2 seire, 1 remis(uavgjort) og ett tap får vinnerlaget 2,5 poeng og taperlaget 1,5 poeng i «målscore» og vinnerlaget får også 2 lagpoeng.  Klubben stilte med 3 egne lag Hvorav det ene laget var et rent «guttelag» med spillere fra 8-9  og til 17 år. På laget var Aksel Leon Arbmann Salemonsen (kaptein) og Mathias Eggesvik Vilhelmsen, samt Filipp Kjærran som gledelig nok er begynt å flytte brikker igjen etter et opphold på et par år. Også Ivar Olai Moan deltok her og var yngstemann i manesjen. Guttene møtte hard motstand i mange flere erfarne spillere men fikk finfin «matchtrening» og stiller med nyvunnet spillekunnskap til neste gang de sitter ved brettet. I tillegg var Storm Karlsen på laget, men fikk ikke spille da han var/ble syk.

Fauske 2 besto av Sven-Erik Åsheim, John-Harry Nilsen(kaptein) Bjørnar Sveli og Torfinn Forselv samt Åge Jakobsen. Bjørnar fikk seg en fin seig seier i siste runde elles var det noen remiser på mannfolkene og litt stang ut.

Henrik Nordølum, Steinar Nilsen, Kurt-Arne Johnsen, Espen Larsen og Rune Borøy utgjorde 1.laget. Alle spillerne plukket poeng, men ingen unngikk tap. laget startet bra med 4-0 mot Hamarøy 2, men så ble det så som så med lagpoeng da de  2 neste kampene ble tapt 1,5-2,5 mot hhv Narvik og Mo i Rana. Tap der i de 2 kampene med minst mulig margin før det igjen ble en 2,5 -1,5 sier mot Sandessjøen 2. Avslutningsvis ble det tap 1,5-2,5 igjen for Traveling Pawns- et gjestelag fra Narvik.

Klubben lånte også ut en spiller til Sortland som bare hadde 3 spillere tilgjengelig. Laget hadde det klingende navnet; Dansende brikker» Gaute Brakstad spilte på 4.bord for dem og vant 3 kamper og tapte 2. Av Fauskespillerne var han den spilleren som presterte best over forhåndsforventningene og kapret 56 ratingpoeng, dvs antatt spillestyrke    (som ratingen er et uttrykk for) i langsjakk for Gaute la på seg nye 56 poeng. Veldig God Innsats der altså.

(Alle bildene er tatt av Kurt-Arne Johnsen)

Towerlyn

Hele 52 spillere deltok på Towerlyn. Turneringen ble vunnet av Martin Halsvik Larsen fra Sortland med 9 av 10. På andre plass kom Jon Fredrik Åsvang fra Sortland med 8,5 av 10. Tredjeplassen ble kapret av Johan Pettersen fra Harstad med 7,5p av 10. Beste spiller under 16 år ble Christian Edvardsen fra Sandnessjøen. Han endte på 18.plass. Beste spiller med rating (lynrating) under 1600 ble Christoffer Samuelsson fra Mo. Han endte på 6.plass. Rune Borøy ble beste spiller fra arrangørklubben. Han endte på en flott 4.plass med 7,5 poeng. Resultatlisten

Sortlands Martin Halsvik vant årets Towerlyn
Jon Fredrik Åsvang fra Sortland ble nummer to
Johan Pettersen kapret tredjeplassen i Towerlyn. Premien han fikk utdelt er feil. Han er ung, men ikke under 16 år 🙂 Johan skulle selvsagt ha tredjepremien i Towerlyn.
Pallen
Pallen i Towerlyn. Fra venstre Jon Fredrik Åsvang (2.plass), Martin Halsvik Larsen (vinneren) og Johan Pettersen (3.plass)

Christoffer Samuelsson tok en flott 6.plass i et sterkt felt. Han var også beste spiller med rating under 1600
Talentfulle Christian Edvardsen fra Sandnessjøen ble beste spiller under 16år. Totalt fikk han en fin 18.plass. Jeg regner vi kommer til å høre mer fra denne spilleren i årene fremover.
Tomas Engkvist fra Bodø ble nest beste spiller under 16 år. Bodø har fått nok en talentfull spiller.

 

Ask Hoivaag fra Hamarøy ble tredje beste spiller under 16 år. Artig å se at den relative nye klubben fra Hamarøy har spillere for fremtiden
Jan Magne Olsen fra Hamarøy vant deltakerpremien.
Alle premievinnerne fra årets Towerlyn. Premiebildene (slagmark) er malt av Anita Jacobsen og det er tilgjengelig/mulig å få kjøpt noen få stykker av trykk av dette bildet.

Oversikt over premievinnerne

KM-LAG

Bodø ble suveren vinner av KM i lagsjakk. De fikk fullpott, dvs 5 av 5 seire. På plassene bak kom Narvik and one friend og Dansende brikker. Disse to lagene deltok ikke i kretsmesterskapet. Bak disse lagene var det veldig tett og spennende. Sandnessjøen ble nummer to i KM (totalt nummer fire). Mosjøen kapret tredjeplassen i KM (6). Resultatlisten

Bodø 1 med tre fornøyde spillere. Åsmund Andersen(midten) og Dag Madsen til høyre med premien (inngravert sjakklokke). Til venstre har vi Nikolai Sathre

 

Arrangørklubben Fauske skuffet noe i årets KM, men med seier til undertegnede i siste parti ville Fauske 1 blitt nummer to i KM. Dessverre var tidsbruken helt katastrofal og da kom det store feil på slutten. Dermed endte det med tap og en skuffende 10.plass til Fauske 1. Det må sies at motstanderen, Rune Thoresen fra laget Travelling Pawns spilte godt på slutten og la en felle som undertegnede trampet rett inn i.

Bilder fra KM-LAG

« av 3 »

 

Bilder fra Towerlyn

« av 3 »

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *