Hederlig innsats i Harstad

Harstad sjakklubb fyller 100 år i år. Gratulerer!

I den forbindelsen ble den årlige Harstadturneringen( Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International 2022 – Harstad SK 100 år) med jubileumsmiddag arrangert.

(Bilder lånt av Kurt-Arne Johnsen)

Fauske stilte med fem spillere. Rune, Ken-Runar og Kurt Arne stilte i den råsterke A-puljen. Steinar og Henrik spilte i B-puljen (under 1700). Prestasjonene var varierende. Rune og Steinar tror jeg er fornøyd med turneringen. Henrik, på tross av at han kom på en hederlig 6.plass, tror jeg er litt skuffet. Det skyldes at det ble litt mange remiser , og hans eneste tap kom i det siste partiet. Kurt-Arne og Ken-Runar hadde kanskje håpet på et litt bedre resultat.

Rune hadde flere gode runder. Høydepunktene er kanskje remis mot FM Mikael Rølvåg (Narvik) og seier mot ringreven Kjell Ole Kristensen (Narvik). Rune endte på en flott 20.plass av totalt 40 spillere med 50% score (4v, 4R, 4T). Han gikk opp hele 57,8p i rating som sier at Rune oppnådde et veldig bra resultat.

Steinar endte på en hederlig 10.plass med 7,5p av 12. Han gikk opp 19,8p i rating. Den største skalpen (bokstavelig talt) var nok seieren mot Håkon Tonulltre Natvig (203cm).

Det så ut som Henrik spilte solid og godt stort sett hele turneringen. På tross av en del remiser, lå han på tredje plass før siste runde. Dessverre så tapte han den og falt ned til 6.plass. 6.plass er meget bra, men jeg mistenker at Henrik hadde større ambisjoner. Henriks store høydepunkt var nok at han var sekunder unna å sette GM Simen Agdestein sjakkmatt i simultan på lørdagskvelden. Dessverre gikk Henrik tom for tid før han kunne avgjøre partiet. Du kan se video fra simultansjakken her.

Kurt-Arne og Ken- Runars høydepunkt kom sannsynligvis i deres innbyrdes oppgjør som endte i remis.

A-puljen ble som forventet vunnet av GM Simen Agdestein med 10,5/12p.

Resultatliste og partier

Du kan lese mer om turneringen på Tromsøsjakk, Harstad, Sortland

(Bildene er lånt av Kurt-Arne Johnsen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *