Sjakkturnering på Fauske hotell 7.-9.februar med 64 spillere påmeldt pr 28.jan

Åpent KM lagsjakk/Nordlandsmesterskap helgen 7.-9.feb på Fauske hotell ligger an til rekorddeltagelse. Mosjøen sjakklubb kommer med hele 5 lag, Sandessjøen og Bodø med 2 lag, Narvik dukker visstnok opp med et lag, Hamarøy stiller for første gang på turnering for 4-mannslag. Mo i Rana har tenkt å komme med et lag og vi som arrangørklubb stiller med 3 lag. Arrangementet starter kl 18.45 fredag kveld med TOWER LYN og forsetter med standard langsjakk lørdag og søndag. Vi storgleder oss til å få mange sjakkvenner på besøk, og ja de er konkurrenter også.

Mosjøen stiller altså, hold dere fast, med 5 lag. Klubben drives av flere sterke sjakkpatrioter, Torger Johannes Nilsen i spissen, og Per Jakob Hansen, samt Helge Emil Skar er sterke støttespillere i kulissene. På lagene deres er det spillere fra 9 til 81 år!! Spiller du sjakk viskes aldersforskjellene ut, og gammel som ung er «likeverdige» konkurrenter og sjakkvenner. Men i enkelte anledninger er det selvsagt aldersmessige begrensninger når det konkurreres, men ikke denne gang under KM.

I fjor vant Mosjøens 1.lag med Fauske 1 på 2.plass, men det er Bodø 1 som er favoritter i år da de har FM Dag Madsen på 1.bord og den unge fremadstormende Per Fredrik Holand på 2.bord. Narvik kommer også med et sterkt og jevnt besatt lag med bl.annet den evig unge Kjell-Ole Kristensen (72) som tok storeslem og vant alle 9 partiene under fjorårets TOWER LYN.

Mosjøen har en fersk Norgesmester i hurtigsjakk på bord 1, Mathias Hoel som første helgen i januar ble Norsk mester i klasse B for 2.gang! Sandessjøen har denne gang meldt på 2 lag og kanskje har de «ett ess i ermet»for å bruke et utrykk fra kortspillets vokabular. Hamarøy debuterer i lagsjakk sammenheng med kaptein Thor-Erik Knutsen på 1.bord. Flott at Hamarøyværingene tar turen nordfra for å konkurrere mot etablerte klubber. På et av Fauskelagene skal vårt klubbs nyeste medlem spille sjakkturnering for første gang. Han har spilt et turneringsparti, 1. runde i klubbmesterskapet forrige torsdag, og imponerte oss alle med et meget godt blikk for spillet. Han heter Mathias, bor i Beiarn og er 14 år.

Klubben ønsker alle sjakkinteresserte Velkommen for å spille eller bare se på i plenumssalen på Fauske hotell fra kl 18.45 fredag 7.februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *